Lastenkulttuuri.fi

Tervetuloa lastenkulttuurin kattavaan valtakunnalliseen portaaliin. Portaali toimii verkostoitumisvälineenä ja tietopankkina lastenkulttuuriorganisaatioille, lastenkulttuuritoimijoille ja lastenkulttuurin yleisöille.

Sivustolta löytyvät alan ajankohtaisimmat tiedot ja tapahtumat. Portaalia ylläpitää Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto.

 

skr_banneri_paraati_980x400_01

osallistu-ja-verkostoidu

tilaa_uutiskirje_etusivu

Ajankohtaista

18.09.2017 Valtakunnallisen lastenkulttuurifoorumin ilmoittautuminen on avattu

Valtakunnallisen lastenkulttuurifoorumin ilmoittautuminen on avattu

Hämeenlinnassa 20.-21.11.2017 järjestettävän Valtakunnallisen lastenkulttuurifoorumin ilmoittautuminen on avattu! Tutustu lastenkulttuurin vuoden huipputapahtuman ohjelmaan ja ilmoittaudu 31.10. mennessä.
Foorumissa nähdään! Lue lisää..

31.08.2017 TIEDOTE / PRESSMEDDELANDE: Nyt se alkaa! Ainutlaatuinen Taidetestaajat-hanke antaa kriitikon roolin lähes 200 000 nuorelle / Nu börjar det! Det unika projektet Konsttestarna – nästan 200 000 ungdomar får bli konstkritiker

TIEDOTE / PRESSMEDDELANDE: Nyt se alkaa! Ainutlaatuinen Taidetestaajat-hanke antaa kriitikon roolin lähes 200 000 nuorelle / Nu börjar det! Det unika projektet Konsttestarna – nästan 200 000 ungdomar får bli konstkritiker

Taidetestaajat vie kolmen lukuvuoden ajan kaikki Suomen 8.-luokkalaiset taidevierailuille. Koko kulttuurihankkeen ensimmäiset matkat tehdään syyskuun alussa. Under tre läsår bjuder Konsttestarna in alla åttor i hela Finland på två konstbesök. De första besöken i kulturprojektet görs i början av september. Lue lisää..

Blogi

25.08.2017 Kulttuurikasvatussuunnitelmat laaja-alaisen osaamisen aarreaittoina

Kulttuurikasvatussuunnitelmat laaja-alaisen osaamisen aarreaittoina

Jyväskylän kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelma Kompassi on Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Kulttuuriaitan ja kaupungin opetuspalveluiden yhteinen aarre, jota varjellaan sen mukaisesti. Ilolla ja ylpeydellä. Lue lisää..

Tapahtumakalenteri

27 syys

SE: Vauvojen värikylpy -ohjaajien päivä27.09.2017

Uusiutunut Värikylpy-ohjaajien päivä järjestetään tänä vuonna Vauvojen värikylpy -ohjaajakoulutuksen yhteydessä perjantaina 27.10.2017. Ohjaajien päivä pidetään kokonaisuudessaan Rakastajat-teatterin Studio Hilkassa. Tänä vuonna inspiroiva Värikylpy-ohjaajien päivä keskittyy etsimään uusia hetkessä olemisen tapoja. Kouluttajana toimii iki-ihana näyttelijä ja käsikirjoittaja Annu Valonen, jonka johdattelemana harjoitellaan katseen kohteena olemista ja ryhmän kohtaamista draaman ja Mindfulness-tekniikan keinoin. Värikylpy-ohjaajien päivän aikana on…

29 syys

SE: Näyttelytreffit Annantalossa pe 29.9.2017 klo 13.30-1629.09.2017

Hoi kaikki lastenkulttuurikeskusten näyttelyvastaavat! Tervetuloa Annantaloon tutustumaan Valveen Sanataidekoulun Unikudelmia-näyttelyyn sekä keskustelemaan näyttely- sekä myös muusta tuotannollisesta yhteistyöstä pe 29.9. klo 13.30-16. Jos olet kiinnostunut kehittämään tuotannollista yhteistyötä lastenkulttuurikeskusten välillä, tämä olisi oiva tilaisuus siihen. Toisaalta Unikudelmia-näyttely on niin upea, sisällöllisesti rikas ja taiteellisesti monimuotoinen, että pelkästään jo siihen tutustuminen on Helsingin matkan väärti! Ennakkoilmoittautuminen…

30 syys

TA: NIPPORI30.09.2017

Manga- ja animeharrastajien suurin satakuntalainen tapahtuma! Nipporin teemana on tänä vuonna harrastaminen. Tapahtuman järjestävät Jinsei ry – Porin anime- ja mangaklubi, Porin kaupunginkirjasto – Satakunnan maakuntakirjasto, Porin lastenkulttuurikeskus ja Porin kaupungin vapaa-aikavirasto. Yhteistyössä ovat vuosittain olleet mukana mukana myös Porilaine, Tracon, Cosplay Finland Tour (Conikuvat), Satakunnan Martat ja Kirjaston kahvila.