Projekteja

Lastenkulttuurikeskukset hallinnoivat useita valtakunnallisia yhteishankkeita. Projektia johtaa lastenkulttuurikeskus ja muut projektissa mukana olevat keskukset tai muut toimijat osallistuvat hankkeen toteutukseen alueillaan. Joillakin projekteilla on jo monen vuoden mittainen historia. Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto on yksi toteuttajista keskusten yhteisissä hankkeissa. Jos jokin projekteista kiinnostaa, ota yhteyttä. Tälle sivulle nostamme merkittäviä lastenkulttuurikeskusten hankkeita. Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton hankkeista voit lukea täältä.

ITU-projekti (2012–)

Annantalo ja Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX käynnistivät vuonna 2012 Itujen näyttämö -projektin uusien laadukkaiden lastenesitysten tukemiseksi ja tuottamiseksi. Itujen näyttämölle haetaan avoimella haulla esitysideoita. ITUjen näyttämölle voi hakea esitysidealla, tekstikatkelmalla tai demolla uudesta, pienille lapsille suunnatusta näyttämöteoksesta. Esitys voi olla teatteria, tanssia, sirkusta tai performanssi. Kutsu on suunnattu taiteen ammattilaisille.

Kirjallisten ehdotusten pohjalta valitaan 5–6 esitysitua. Päivän mittaisessa katselmuksessa asiantuntijaraati tutustuu esitysideoihin ja valitsee lopuksi vuoden Idun ja vuoden Pikku-Idun.

Vuoden 2018 Itua haettiin alkukesästä 2017. Haku päättyi 13.6., minkä jälkeen valitaan katselmukseen osallistuvat esitysehdotukset. Katselmus järjestettiin Annantalolla Helsingissä 22.9.2017. ITU-esitykselle myönnetään 6000 € tuotantotukea ja mukana olevat lastenkulttuurikeskukset ostavat valmiista teoksesta yhteensä vähintään kuusi esitystä. Raati voi halutessaan valita Pikku-Idun, jonka tuotantotuki on 2000 €.

Vuoden 2018 Itu on Grus Grus Teatteri ry:n Koivuhiiri ja Päästäinen

Lastenteatterin Itujen näyttämöllä 22.9.2017 Helsingin Annantalossa valittiin vuoden 2018 Itu-esitykseksi Grus Grus Teatteri ry:n Koivuhiiri ja Päästäinen. Luvassa on ennennäkemätön tulkinta Esko-Pekka Tiitisen käsikirjoittamasta ja Kaj Chydeniuksen säveltämästä sadustaTeatterialan ammattilaisraati valitsi myös Pikku-Idun, jonka sai Katve ry:n tanssiteatteriprojekti Kastor ja Pollux. Vuoden Idun tuotantotuki on 6000€ ja Pikku-Idun 2000€.

Lisätiedot:

Katariina Metsälampi, katariina.metsalampi (at) hel.fi / Annantalo tai Hanna Nyman, hanna.nyman (at) vantaa.fi