Kiertävät näyttelyt

Monet lastenkulttuurikeskukset tuottavat eri kulttuuritaloihin ja muihin tiloihin siirrettäviä ja sovitettavia näyttelyitä. Korkealaatuiset, taiteilijoiden ja ammattipedagogien valmistamat näyttelyt ovat vapaasti vuokrattavissa. Joistain näyttelystä voi vuokrata myös vain osan tai osuuden. Näyttely voidaan asettaa esille galleriatilaan, museoon, nuorisotilaan, kylätaloon, kirjastoon tai vaikka kunnantalolle. Moniaistillisesti koettavat taideteokset on huomioitava myös näytteille asettelussa.

Kiertävistä näyttelyistä on saatavilla kokoamisohjeet ja usein näyttelyä varten voi tilata koulutuksen näyttelyn valmistaneelta lastenkulttuurikeskukselta. Koulutukseen voi sisältyä näyttöopastus ja esimerkkityöpaja, joita voi hyödyntää oman alueen näyttelykierroksilla. Näin kävijät saavat näyttelystä enemmän irti.

Lisätietoa lastenkulttuurikeskusten kiertävistä näyttelyistä saat liittymällä Facebookissa Näyttelyitä lapsille! -ryhmään.

Jos olet kiinnostunut valmistamaan oman näyttelyn lapsille, ota yhteyttä alueellasi toimivaan lastenkulttuurikeskukseen tai liiton näyttelyinfon puheenjohtajaan.

Annantalo

Anna-Lea Kopperi: Tunnetila
Kuvataiteilija Anna-Lea Kopperin Tunnetila koostuu vanupilvien täyttämästä huoneesta, jossa kävijät voivat ryömiä, rentoutua ja piiloutua täytevanuun ja linnunlauluun. Tarkoitus on tunnustella omia tunteita. Lisätiedot: anna-lea.kopperi@wippies.fi,  050 568 92 94

Kulttuuritalo Valve

Riimikissa karkuteillä
Riimikissa karkuteillä on kokonainen kikattava ja kujeileva kirjamaailma, joka esittelee kuvituksillaan kotimaisen lastenkirjallisuuden uutuuksia ja klassikkoja.

Linda Bondestam: Mainio herra Iloinen ja ystävät
Mainio herra Iloinen ja ystävät -näyttely on Linda Bondestamin kirjakuvitusten väri-ilottelua.

Saareen
Saareen on näyttely vedestä, maasta, sanoista, tunteista ja tarinoista. Se on moniaistinen taideseikkailu, joka alkaa veneestä, vie veden alle, sukelluskelloon ja lopulta saareen.

Porin lastenkulttuurikeskus – Satakunnan lastenkulttuuriverkosto

Tuntumaa
Tuntumaa-näyttely on suunniteltu näkövammaisille lapsille ja nuorille, mutta se tarjoaa kaikille mahdollisuuden tutustua aistien maailmaan.

Kehona
Kehona-näyttelyssä kaikki teokset ovat kosketeltavia. Lähtökohtana on ollut ihmisten erilainen tapa käyttää aistejaan ja poikkeavan aistitoiminnan pohdinta.

Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut, Lastenkulttuurikeskus Rulla

Sirkus saapui kaupunkiin
Sirkus saapui kaupunkiin -näyttelyssä kurkistetaan 1900-luvun alussa Suomea kiertäneen kuvitteellisen sirkusseurueen elämään.

Pääosassa nukke
Pääosassa nukke -kiertonäyttely avaa nukketeatterin maailmaa elämyksellisellä tavalla. Lavastetusta Kappalukan kaupungista voi löytää pormestarin, rouva Mittumaarin ja monta muuta hahmoa.

Vantaan kaupunki

Toiveretki – suomalais-arabialainen näyttely lapsille

Tässä näyttelyssä kirja astuu ulos kansistaan ja sinä saat astua kirjan sisään! Näyttely koostuu Toiveretki-kirjan kuvituksista ja neljästä eri tilasta, joita ovat ruusutarha, metsälampi, beduiiniteltta ja lukunurkka. Kuuntele, katso, tunnustele, tarinoi, hyppele ja huilaa… tervetuloa toiveretkelle!

Metsän ovi raollaan
Metsän ovi raollaan -elämysnäyttely pohjautuu kotimaisten lasten- ja nuorten kirjailijoiden teoksiin. Se vie kävijänsä sanataiteelliselle seikkailulle metsän syvyyksiin, jossa voi kohdata metsän lumoavia haltijoita sekä ilkikurisia kummajaisia.

sirkus
Sirkus saapui kaupunkiin on Tampereella valmistettu kiertävä näyttely, joka kertoo sirkuksen historiasta. Näyttelyssä pohditaan myös sitä, miten sirkuksen maailma on muuttunut tähän päivään tultaessa.