• 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015

Ajankohtaista

23.10.2020

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan kuuleminen -webinaari

Järjestämme kuntatoimijoille pe 6.11. klo 9.30-11.00 webinaarin lasten ja nuorten harrastustoiminnan kuulemisesta. Webinaarissa esitellään muutamia lasten ja nuorten kuulemisen tapoja ja webinaarin loppuun on varattu aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Kysymyksiä voi lähettää ennakkoon ilmoittautumislomakkeella tai kysyä webinaarin aikana GoToMeetingin chatissa. Harrastusverkoston lasten ja nuorten kuuleminen -työryhmän asiantuntijat vastaavat kysymyksiin.

Lue lisää
Lasten ja nuorten kuuleminen -webinaari Suomen malli ja harrastusviikko
19.10.2020

Harrastamisen Suomen malli starttaa marraskuun harrastusviikolla

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto jäsenkeskuksineen on ensimmäistä kertaa mukana valtakunnallisella harrastusviikolla. “Taideharrastukset kehittävät lasten ja nuorten taitoja, älykkyyttä, itsetuntoa, hahmottamis- ja oppimiskykyä monipuolisesti. Siksi on tärkeää, että harrastamisen Suomen mallissa tulee kaikissa kunnissa lapsilla ja nuorilla olla oikeus valita harrastus myös taiteen ja kulttuurin saralta,” kertoo Valta.

Lue lisää
8.10.2020

Sarana sai ITU-palkinnon

ITU-tuotantotuen saajaksi valittiin Ilmatila-ryhmän Ilona Jäntin sooloteos Sarana. Raati luonnehti teosta sanoilla ”Esityksessä arkinen asia eli ovi on tuotu esille taianomaisesti. Esiintyjän liike on kiinnostavaa, tarkasti artikuloitua, erittäin taitavaa ja esityspaikka on innovatiivinen. Pienelle joukolle suunnattu esitys voidaan esittää päiväkodeissa, sairaaloissa, kouluissa tai kodeissa”

Lue lisää
17.9.2020

Kulttuurikasvatussuunnitelma suunnitteilla? Kummiryhmä neuvoo

Suomen lastenkulttuurikeskusten liittoon on perustettu lastenkulttuurikeskusten edustajista koottu asiantuntijaryhmä eli kummiryhmä, joka neuvoo kulttuurikasvatussuunnitelmaan liittyvissä asioissa. Kummiryhmäläisiin voi olla yhteydessä suoraan puhelimitse tai sähköpostilla, ja he antavat vinkkejä alkuun ja eteenpäin pääsemiseksi. 

Lue lisää