• 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015

Ajankohtaista

Opetus- ja kulttuuriministeriön valtakunnallinen koululaiskysely 2019: Koululaiset toivovat lisää aikaa kavereiden kanssa

Koululaiset toivovat elämäänsä lisää aikaa kavereiden kanssa. Ne koululaiset, joilla on kavereita, ovat myös tyytyväisiä elämäänsä. Sekä ylä- että alakoululaiset viettävät mieluiten vapaa-aikaa kotona. Koululaiset ovat hyvin kiinnostuneita vaikuttamaan ideoillaan omaa elämäänsä koskeviin asioihin, erityisesti liittyen koulupäivään. Harrastamiseen koulussa on paljon kiinnostusta: tyttöjä kiinnostaa eniten kuvataide ja ratsastus, poikia parkour ja jalkapallo. Kyselyyn vastasi 95 000 koululaista perusopetuksen luokilta 1-10.

Lue lisää
13.3.2019

Lastenteatterin ideahautomo hakee vuoden 2020 ITU-esitystä

ITUjen näyttämölle voi hakea esitysidealla, tekstikatkelmalla, kohtauksella tai demolla uudesta, pienille lapsille suunnatusta näyttämöteoksesta. Esityksen muotokieli on vapaa. Se voi edustaa nukketeatteria, sirkusta, musiikki- ja tanssiteatteria, puheteatteria tai performanssitaidetta. Kutsu on suunnattu taiteen ammattilaisille ja teoksen takana tulee olla laskutuskelpoinen rekisteröity yhteisö.

Lue lisää
18.2.2019

Uusi lastenkulttuurikeskus Keski-Pohjanmaalle

Keski-Pohjanmaalle perusteilla oleva lastenkulttuurikeskus on kastettu Lastenkulttuurikeskus Lykyksi. Maakunnassa ei ole aiemmin ollut omaa lastenkulttuurikeskusta. Keskusta hallinnoi Kansanmusiikki-instituutti, ja sen toiminnan ytimenä on elävä kulttuuriperintö.

Lue lisää