• 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015

Ajankohtaista

7.10.2019

Tampere Paper 2019: Implementation of Children’s Cultural Rights

The first International Children’s Culture Forum gathered in Tampere, Finland, on September 30th and October 1st, 2019. During the forum, the international panel of researchers and practitioners shared their perspectives and formed a consensus on the central role of rich and diverse children’s culture and arts, as well as culture education for building a well-functioning and democratic society. The panel of participants identified that the key challenge in implementing children’s cultural rights is to ensure and secure meaningful participation and engagement for all children. The following recommendations target the six critical issues in this task. Read the full paper here.

Lue lisää

Survey on Children’s Cultural Services

As part of the International Children's Culture Forum in Tampere, Finland 30.9.-1.10.2019, the Association of Finnish Children’s Cultural Centers conducts a survey on children’s cultural services. In addition to the forum participants, we hope that this survey is answered by many children's cultural operators from your country.
Please answer the survey by November 10th 2019.

Lue lisää

Opetus- ja kulttuuriministeriön valtakunnallinen koululaiskysely 2019: Koululaiset toivovat lisää aikaa kavereiden kanssa

Koululaiset toivovat elämäänsä lisää aikaa kavereiden kanssa. Ne koululaiset, joilla on kavereita, ovat myös tyytyväisiä elämäänsä. Sekä ylä- että alakoululaiset viettävät mieluiten vapaa-aikaa kotona. Koululaiset ovat hyvin kiinnostuneita vaikuttamaan ideoillaan omaa elämäänsä koskeviin asioihin, erityisesti liittyen koulupäivään. Harrastamiseen koulussa on paljon kiinnostusta: tyttöjä kiinnostaa eniten kuvataide ja ratsastus, poikia parkour ja jalkapallo. Kyselyyn vastasi 95 000 koululaista perusopetuksen luokilta 1-10.

Lue lisää
13.3.2019

Lastenteatterin ideahautomo hakee vuoden 2020 ITU-esitystä

ITUjen näyttämölle voi hakea esitysidealla, tekstikatkelmalla, kohtauksella tai demolla uudesta, pienille lapsille suunnatusta näyttämöteoksesta. Esityksen muotokieli on vapaa. Se voi edustaa nukketeatteria, sirkusta, musiikki- ja tanssiteatteria, puheteatteria tai performanssitaidetta. Kutsu on suunnattu taiteen ammattilaisille ja teoksen takana tulee olla laskutuskelpoinen rekisteröity yhteisö.

Lue lisää
18.2.2019

Uusi lastenkulttuurikeskus Keski-Pohjanmaalle

Keski-Pohjanmaalle perusteilla oleva lastenkulttuurikeskus on kastettu Lastenkulttuurikeskus Lykyksi. Maakunnassa ei ole aiemmin ollut omaa lastenkulttuurikeskusta. Keskusta hallinnoi Kansanmusiikki-instituutti, ja sen toiminnan ytimenä on elävä kulttuuriperintö.

Lue lisää