”Kun yö värittää” lasten taidenäyttelyssä saa koskea kaikkeen

kun y vritt_francisco_socal_1452781929_80_248_164_6

Lapsille suunnattu taidenäyttely ”Kun yö värittää” aukeaa Vantaalla Taidetalo Toteemissa 16.1.2016. Sanataiteen, kuvataiteen ja käsityötaiteen yhdistävässä näyttelyssä tärkeimmässä roolissa on lapsen osallistuminen taiteen tekemiseen ja kokemiseen. Taidenäyttelyn runkona toimii tarina, jossa fiktiiviset hahmot, Värinautit Annu ja Unna Autti, kohtaavat pelkojaan yön värittäessä heidän kotiaan. Näyttelyvieraat pääsevät kuuntelemaan ja kurkistelemaan, miten pelot syntyvät, kun yö värittää.

Monitaiteellisuus, moniaistisuus ja ekologisuus ovat näyttelyn kulmakiviä. Elämyksellinen näyttelymaailma, joka avaa ovet yön maailmaan, on Mona Paalasen ja Anni Pöyhösen käsialaa. Näyttely on rakennettu pääosin kierrätys- ja lahjoitusmateriaaleista.

”Kun yö värittää” on aiemmin ollut esillä ensin Tampereella Lastenkulttuurikeskus Rullassa, jossa näyttelyyn tutustui yli 3000 ihmistä sekä sen jälkeen lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arxissa Hämeenlinnassa, Espoon Pikku-Aurorassa, Helsingin Annantalolla ja Oulun Kulttuuritalo Valveella.

Oheisohjelman opastukset päivähoito- ja kouluryhmille toteutetaan yhteistyössä Vantaan sanataidekoulun kanssa. Perheille näyttelyssä on kaksi tapahtumapäivää 16.1. ja 13.2., joista ensimmäinen on avajaistapahtuma 16.1. klo 14 – 17. Tervetuloa!

Lisätietoja:

Värinautit
Mona Paalanen ja Anni Pöyhönen

varinautit.blogspot.com / kunyovarittaa.blogspot.com

varinautit@gmail.com
Kulttuurituottaja Mirva Aalto

Vantaan kaupunki / Kulttuuripalvelut

mirva.aalto@vantaa.fi

+358 40 525 2166

www.vantaa.fi/lastenkulttuuri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *