Vuoden 2018 Itu on Grus Grus Teatteri ry:n Koivuhiiri ja Päästäinen

Lastenteatterin Itujen näyttämöllä 22.9.2017 Helsingin Annantalossa valittiin vuoden 2018 Itu-esitykseksi Grus Grus Teatteri ry:n Koivuhiiri ja Päästäinen. Luvassa on ennennäkemätön tulkinta Esko-Pekka Tiitisen käsikirjoittamasta ja Kaj Chydeniuksen säveltämästä sadusta.

Teatterialan ammattilaisraati valitsi myös Pikku-Idun, jonka sai Katve ry:n tanssiteatteriprojekti Kastor ja Pollux. Vuoden Idun tuotantotuki on 6000€ ja Pikku-Idun 2000€.

Raadin, johon kuuluivat Thomas Dellinger, Nina Jääskeläinen, Marja Korhola ja Kirsi-Kaisa Sinisalo, mukaan ITU 2018 on aiheeltaan ajankohtainen ja puhutteleva, muodoltaan teos tulee olemaan joka esityskerralla uniikki ja uusi.

Pikku-Itua raati luonnehti tasokkaaksi tanssiteatteriksi, jossa on lapsenomaista leikkisyyttä.

Itujen näyttämön järjestävät Suomen lastenkulttuurikeskusten liittoon kuuluvat Helsingin Annantalo, Hämeenlinnan Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX, Turun lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto ja Vantaan Lastenkulttuurikeskus Pessi. Tuotantotuen lisäksi lastenkulttuurikeskukset sitoutuvat ostamaan esityksiä valmiista Itu-teoksesta.

Itu-hakuun osallistui yli neljäkymmentä esitysehdotusta ja Itujen näyttämölle kutsuttiin kahdeksan Itua. Sekä karsintaraati että Näyttämön ammattilaisraati olivat iloisia kiinnostavien ehdotusten määrästä ja taiteellisesta kunnianhimosta. Suomalainen lastenteatteri näyttää olevan nousussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *