Lastenkulttuurin valtionpalkinto nukketeatteritaiteilija Aapo Repolle

Taiteen edistämiskeskus myönsi maanantaina 19.11.2018 lastenkulttuurin valtionpalkinnon nukketeatteritaiteilija Aapo Repolle. 30 000 euron valtionpalkinnon jakoi opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen. Taiteen edistämiskeskus kertoo tiedotteessaan Aapo Reposta seuraavasti:

”Repo pystyy loihtimaan paperista kokonaisia, käsinkosketeltavia maailmoja. Hänen seurassaan lapset ja vähän vanhemmatkin voivat matkata aarresaarelta peikkoprinsessan maailmaan siilin talvea unohtamatta. Revon leikkimaailma on turvallinen aina pienintä katsojaa, vauvaa myöten.”

Lastenkulttuurin valtionpalkinto on Taiteen edistämiskeskuksen myöntämä tunnustus kolmen viimeksi kuluneen vuoden aikana tehdystä lastenkulttuurityöstä. Palkinnon voi saada myös taiteilija, joka on toiminut pitkään ja ansiokkaasti lastenkulttuurin hyväksi. Palkinto maksetaan Veikkauksen tuotosta.

Lue koko uutinen Taiteen edistämiskeskuksen sivuilta