Lapsen oikeuksien päivä 20.11.

YK:n lapsen oikeuksien sopimus täyttää 20.11.2019 30 vuotta, hurraa!

Maailman tärkein sopimus turvaa lapsen ihmisoikeudet kaikissa tilanteissa. Tänä vuonna lapsen oikeuksia juhlistetaan teemalla ”Sinä saat olla sinä”. Jokaisella lapsella on oikeus kertoa mielipiteensä, olla aidosti oma itsensä ja ilmaista itseään. Kuulluksi tuleminen ja osallistuminen ovat hyvinvoinnin peruspilareita.

Tänä vuonna viestintäkampanjan teema on ”Saan olla minä”. Nostamme esille lapsen oikeutta ilmaista itseään juuri sellaisena kuin on ja kertoa mielipiteensä kulttuurista, taiteesta ja ympäröivästä maailmasta.

Tunnetko sinä lapsen oikeuksien sopimuksen? Tutustu sopimuksen pääkohtiin, jotta voit pitää huolta oikeuksien toteutumisesta. Löydät sopimuksen lyhennetyn version täältä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *