fbpx Hyppää sisältöön

Valtakunnallinen Lastenkulttuuripäivä 15.5.2020 on lastenkulttuurin yhteinen juhlapäivä

Lastenkulttuuripäivänä käynnistyy lastenkulttuurikeskuksesta toiseen lähetettävä lasten ja nuorten taideviesti. Kaikissa lastenkulttuurikeskuksissa ympäri Suomen kiertävä taideviesti nostaa lasten ja nuorten taiteen näkyväksi sekä lasten ja nuorten äänen kuuluvaksi.

Jokaisen lapsen ja nuoren itseilmaisu taiteen keinoin on arvokasta. Taide on leikkiä, keksimistä, löytämistä, mielikuvitusta, iloa ja luovuutta. Taideviestin tavoitteena on, että lasten ja nuorten itse tekemiä, sommittelemia sekä esille laittamia yllättäviä taidemerkkejä ja -jälkiä, voi etsiä ja löytää mitä mielikuvituksellisemmista paikoista arjen ympäristöistä.

Teokset voivat olla esimerkiksi installaatio ikkunassa, liitukuvio kadussa, ympäristötaideteos portinpielessä, lauluesitys parvekkeella tai popup-sirkustemppu puistossa. Taideviesti saa aikaan lasten ja nuorten taiteen ilotulituksen ympäri Suomen. Kaupungit, kunnat ja kylät muuttuvat lasten ja nuorten taiteen näyttämöiksi ja taidegallerioiksi.

Mihin sinä laitat lasten ja nuorten taidetta esille? Tule mukaan toteuttamaan Suomen suurinta taidegalleriaa.

Taideviesti on Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton ja sen jäsenkeskusten yhteinen viestintäkampanja, jolla juhlistetaan liiton 5-vuotissyntymäpäivää ja verkoston yhteistyötä. Taideviesti käynnistyy 15.5.2020 Pohjois-Savon Lapinlahdelta, kun Lastenkulttuurikeskus Lastu haastaa taideviestiin Porin lastenkulttuurikeskuksen ja Turun kaupungin.

#lastenkulttuuri #barnkultur

#lastenkulttuuripäivä #barnkulturdag

#taideviesti #konststafetten

Lisätiedot: Aleksi Valta

p. 040 820 5425

aleksi.valta@lastenkulttuuri.fi

Taideviesti
Jaa somessa:

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.