Lasten ja nuorten harrastustoiminnan kuuleminen -webinaari

 

Kiitos kaikille osallistujille!

Webinaarin esitykset (pdf) löytyvät tältä sivulta ohjelma-aikataulusta kyseisen puheenvuoron perästä.

 

WEBINAARI:

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan kuuleminen
pe 6.11. klo 9.30-11.00

 

Lasten ja nuorten kuuleminen on keskeisessä roolissa Harrastamisen Suomen mallissa. Suomen mallissa yhdistyvät lasten ja nuorten kuuleminen harrastustoiveista, olemassa olevien hyvien käytäntöjen ja toimintatapojen koordinoiminen sekä koulun ja harrastustoimijoiden yhteistyö.  Kuntien pilottihankkeissa hakemuksien yhtenä arviointikohteena on miten lasten ja nuorten kuulemista harrastustoiminnassa on tehty.

Järjestämme kuntatoimijoille webinaarin lasten ja nuorten harrastustoiminnan kuulemisesta. Webinaarissa esitellään muutamia lasten ja nuorten kuulemisen tapoja ja webinaarin loppuun on varattu aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Kysymyksiä voi lähettää ennakkoon ilmoittautumislomakkeella tai kysyä webinaarin aikana GoToMeetingin chatissa. Harrastusverkoston lasten ja nuorten kuuleminen -työryhmän asiantuntijat vastaavat kysymyksiin.

Tilaisuus on suunnattu erityisesti niiden kuntien edustajille, joissa harrastamisen Suomen mallin pilottihanketta suunnitellaan ja/tai lasten ja nuorten kuulemisen tarve on tunnistettu. Tilaisuus on hyödyllinen myös niille, joilla lasten ja nuorten kuulemista on tehty, mutta sitä halutaan kehittää. Toivotamme tilaisuuteen lämpimästi tervetulleiksi osallistujat laajasti eri sektoreilta, kuten kuntien hallinnosta, liikuntatoimijoilta, kulttuuri- ja taideorganisaatioista ja opetuspuolelta.

Tilaisuuden järjestää Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto.

 

Webinaarin ohjelma:

9.30 – 9.40 Avaus, harrastamisen Suomen mallista ja lasten ja nuorten kuulemisesta, Aleksi Valta, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto

9.40 – 10.45 Lasten ja nuorten kuulemisen esimerkit:

  • Minä harrastan taidetta -kerhot Lempäälässä, Pilvi Kuitu, Kulttuurikeskus PiiPoo (esitys, pdf)
  • Lasten kuuleminen voimistelussa, Liisa Lappalainen, Voimisteluliitto (esitys, pdf)
  • Harrastustoiminta Naantalissa, Maija Puolakanaho ja Susanna Nummelin, Naantalin kaupunki (esitys, pdf)
  • OKM:n koululaiskysely, Iina Berden, opetus -ja kulttuuriministeriö (Suomen malli – OKM)
10.45 – 11.00 Asiantuntijat vastaavat esitettyihin kysymyksiin

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *