Koulun toiminnalliset pihamaalaukset

Koulun toiminnalliset pihamaalaukset

Menetelmäopas auttaa osallistamaan oppilaat luontevasti kouluympäristön suunnittelemiseen. Koulun toiminnalliset pihamaalaukset -projekti on lapsilähtöinen ja helposti toteutettavissa oppaan avulla. Sen sisällöt linkittyivät luontevasti opetussuunnitelmaan tukien oppimisprosessia ja ilmiöpohjaista oppimista. Projekti mahdollistaa kaikille oppilaille tasavertaisen osallisuuden ja yhteisöllisyyden kokemuksia, ja ne edistävät hyvinvointia koulun arjessa. Leikki, taide, liikunta ja pelillisyys kohtaavat toisensa uudella tavalla!

Kohderyhmä: perusopetus, alakoulut

Julkaisija: Vantaan kaupungin kulttuuripalvelut/ Taidetalo Pessi ja Taidetalo Toteemi

Julkaisuvuosi: 2016

Opettajan erityisosaaminen: Ei vaadi opettajalta erityisosaamista. Menetelmäoppaan sisällöt sopivat hyvin kuvataiteen, matematiikan, liikunnan, ympäristöopin ja kulttuuriperinnön opettamiseen.

Tarvittavat tilat, välineet ja materiaalit: Luokkahuone, koulun piha, tietokone, piirustusvälineet, luonnospaperia, kamera, katuliidut, siveltimiä, narua, pressu, maalausastioita, maalarinteippiä, katumaalit (ks. opas)

Avainsanat: Leikki, liikunta, kuvataide, pelillisyys, kulttuurikasvatussuunnitelma, ilmiöt, laaja-alainen osaaminen, oppimisympäristö

Lajit: Lataa esite

Takaisin menetelmäoppaisiin