Monestaan monenmoista taidetaan

Monestaan monenmoista taidetaan

Tässä menetelmäoppaassa esitellään sekä taiteenlajikohtaisia että monitaiteisia työpajoja. Pajakokonaisuus on prosessiluontoinen ja päättyy digitarinan tekemiseen. Opas on suunnattu suomea toisena kielenään puhuvien nuorten opetukseen. Tehtävät ovat sovellettavissa myös lapsille.

Kohderyhmä: yläkoulu

Julkaisija: Kulttuuriaitta, Jyväskylä

Julkaisuvuosi: 2011

Opettajan erityisosaaminen: Suurin osa tehtävistä ei vaadi erityisosaamista, mutta digitarinaa varten ohjaajan tulisi osata käyttää jotain editointiohjelmaa (esim. Windows Movie Maker).

Tarvittavat tilat, välineet ja materiaalit: Työtila (jossa voi liikkua), suuria kartonkeja, kirjoituspaperia, erivärisiä tusseja, vahaliituja, voimapaperia, lyijykyniä, hiiliä, peitevärejä, pensseleitä, paletit värien sekoittamista varten, kertakäyttölusikoita tai muita välineitä raapetekniikkaa varten, viittä erilaista musiikkia, rumpumusiikkia, cd-soitin, sinitarraa, pahviputkea, ilmapalloja, saha, vahvaa lankaa, liimaa, simpukkamakaroneja tai pistaasipähkinän kuoria, peitevärejä, herneitä, rautalankaa, nauloja, niittejä, pullonkorkkeja, ohutta metallilevyä, puukapula, oppilasta suurempi paperilakana tai kangas, vesiliukoisia vahvapigmenttisiä värejä, suojamuovia, paljon pöytä- ja lattiapinta-alaa, 5mm kapalevyä, aaltopahvia, vasara, mattoveitsi, puuliimaa, kuvia mm. lattia-, seinä- ja maanpintamateriaaleista (tulosteina tai itse kuvattuina).

Avainsanat: monitaiteisuus, monikulttuurisuus, arkkitehtuuri, poikkitaiteisuus

Lajit: Lataa esite

Takaisin menetelmäoppaisiin