Omin Käsin – Menetelmäopas yhteisölliseen tekstiilitaiteen käyttöön erityisryhmien opetuksessa

Omin Käsin – Menetelmäopas yhteisölliseen tekstiilitaiteen käyttöön erityisryhmien opetuksessa

Oppaan erityisryhmille suunnattujen työpajojen tavoitteena on vahvistaa oppilaan yksilöllistä itseilmaisua ja synnyttää yhteisöllisyyden ja osallisuuden kokemuksia ryhmässä. Pajoissa käytettävät tekniikat eivät vaadi harjaantuneita kädentaitoja, vaan tavoitteena on, että jokainen oppilas pystyy toteuttamaan työt oman taitotasonsa mukaisesti, tarvittaessa ohjaajan avustamana.

Kohderyhmä: Erityisryhmät

Julkaisija: Kulttuuriaitta, Jyväskylä

Julkaisuvuosi: 2012

Opettajan erityisosaaminen: Jos työpajoissa käytettävät tekniikat ovat opettajalle tuntemattomia, kannattaa niihin tutustua ennen opetustilannetta.

Tarvittavat tilat, välineet ja materiaalit: Luokkahuone tai muu työtila, piirustuspaperia, tussit, puuvärit, jätesäkkejä tms. maalausalustat, vaha- ja öljypastelliliituja, valkoista puuvillakangasta, ruiskuemulsiota ja väripigmenttejä tai nestemäisiä kangasvärejä, siveltimiä, värien sekoitusastioita, karkeaa merisuolaa, erivärisiä huovutusvilloja, huovutusneulat, superlonialustat, askarteluhuopaa, silittämällä kiinnitettävää heijastinkangasta, silitysrauta ja -lauta, nappeja, helmiä, rinta- tai hakaneuloja, kuumaliimaa, erilaisia postikortteja, lehdistä leikattuja kuvia tms. kuvamateriaalia, sisustusmaalien värilastuja, liitu- tai fläppitaulu, akvarellipaperia, vesivärejä, maalarinteippiä, kangastussit, kankaanpainovärejä, kiilakehys tai puurimaa, niittipyssy ja niittejä.

Avainsanat: Yhteisöllisyys, osallisuus, erityisryhmät, tekstiilitaide, käsityö, neulahuovutus, kankaan maalaus

Lajit: Lataa esite

Takaisin menetelmäoppaisiin