fbpx Hyppää sisältöön

Värikkäitä ääniä

Pajassa toimitaan jokaisen lapsen omat lähtökohdat, kuten ikä, kehitystaso, temperamentti ja kiinnostuksen kohteet huomioiden. Tämän mahdollistaa lapsilähtöinen toimintatapa, jossa tuokiota ei suoranaisesti ohjata, eikä se etene valmiin suunnitelman mukaan, vaan kukin lapsi on oman pajansa ohjaaja. Lapselle ei tarjota mitään valmista, vaan tila toimii eräänlaisena vauvan ja taaperon oppimisympäristönä, josta hän noukkii itselleen ajankohtaiset harjoittelun ja mielenkiinnon kohteet. Näin paja sopii eri tavoin eri ikäisille lapsille, mutta myös samalle lapselle eri kehitysvaiheissa.

Ympäristönä tila on turvallinen, varottavaa on mahdollisimman vähän, materiaalit ovat myrkyttömiä, kestäviä ja pestäviä. Seinä- ja kattoelementtien kiinnitys on tehty huolella. Hyvät materiaalit ja turvallisuus vapauttavat vanhemmat mukaan lapsen leikkiin ja tutkimiseen. Lasta ei tarvitse kieltää, ainoastaan kannustaa ja rohkaista – iloita yhdessä.

Kohderyhmä: vauva- ja taaperoikäiset

Värikkäitä ääniä
Jaa somessa:

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko kuulla lastenkulttuuriin liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, hankkeista, vinkeistä ja materiaaleista? Lastenkulttuurin uutiskirje ilmestyy joka toinen kuukausi ja se lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.