Seminaari: Taidejemmoja -Lasten ja nuorten taiteen tallennus ja tutkimus

Studio Donner ja Villa Arttu / Hyvinkään Villatehdas
Kankurinkatu 4–6, 05800 Hyvinkää

SAVE THE DATE:
Taidejemmoja – Lasten ja nuorten taiteen tallennus ja tutkimus -seminaari

“Lasten ja nuorten taide on yhteiskunnan tulevaisuuksien peili.”
Mikko Dufva (Johtava asiantuntija, ennakointi, Sitra)

Mitkä ovat lasten ja nuorten rooli ja oikeudet taiteen ja kulttuuriperinnön tuottajina? Minkälaista tietoa lasten ja nuorten taide voi välittää? Mitkä ovat lasten ja nuorten taiteen tallennuksen ja tutkimuksen tulevaisuuden suuntia? Entä miten lasten ja nuorten taide ja tekijyys näyttäytyvät suhteessa ammattitaiteilijuuteen? Näitä kysymyksiä pohditaan torstaina 31.10.2019 lasten ja nuorten taiteen tallentamista ja tutkimusta käsittelevässä seminaarissa. Seminaari sitoo yhteen Koneen säätiön rahoittaman kolmivuotisen hankkeen aikaansaannoksia ja luo katseen tulevaisuuteen. Lisää hankkeesta voit lukea täältä.

Seminaaripäivän aikana kuullaan useita puheenvuoroja esitelmien, haastattelun ja paneelikeskustelun muodossa sekä nähdään performanssitaidetta ja tutustutaan Taidejemmojen aarteita -näyttelyyn kulttuuritalo Villa Artussa. Lisäksi seminaarissa julkaistaan TaideJemma-tietoportaali ja Jälkikuvia, kuvan jälkiä -kirja. Päivä päättyy Hyvinkään kaupungin vastaanottoon.

Seminaariohjelmassa mukana ovat muun muassa Svenskt Barnbilsarvkivin arkistonhoitaja Karin Isaksson (SE), tulevaisuudentutkimuskeskus Sitran ennakoinnin johtava asiantuntija Mikko Dufva, Väestöliiton puheenjohtaja ja Suomen ensimmäinen lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula sekä Taiteen edistämiskeskuksen erityisasiantuntija ja Nuoret taiteentekijät -barometrin (2018) tekijä ja tutkija Kaija Rensujeff. Tarkempi seminaariohjelma julkistetaan myöhemmin.

Osallistumismaksu sisältää seminaariohjelman, ruokailut, seminaarimateriaalit ja Jälkikuvia, kuvan jälkiä -kirjan. Ilmoittautuminen alkaa elokuussa 2019. Merkkaa meidät kalenteriin!

Taidejemmoja – Lasten ja nuorten taiteen tallennus ja tutkimus -seminaarin löydät myös Facebookista ja verkosta. Tapahtuma järjestetään Koneen Säätiön tuella. #rohkeatekijä

Lisätietoja:
Jemina Lindholm
Hankekoordinaattori
Lasten ja nuorten taiteen tallentaminen ja tutkimus -hanke
+358(0)408641178
jemina.lindholm(a)artcentre.fi

Julisteen kuva:
Martin Sandala: Struktury, Slovakia, 1993
Lasten ja nuorten taidekeskuksen arkisto

Tapahtuman järjestää: Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö
Tapahtuman kategoriat: Seminaari

Takaisin tapahtumakalenteriin