• 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014

Blogi

8.10.2018

Kööpenhaminan varhaiskasvatus ja lastenkulttuuritarjonta

Kuntaliitto ja kaksi suomalaista säätiötä Svenska kulturfonden ja Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne kokosivat syyskuussa 2018 yli 30 varhaiskasvatuksen ammattilaista ja lastenkulttuurin toimijaa opintomatkalle Kööpenhaminaan. Matkalla tutustuttiin Kööpenhaminan varhaiskasvatukseen ja lastenkulttuuritoimintaan.

Lue lisää
22.8.2018

Taidesisällöt ennaltaehkäisevässä hyvinvointityössä

Juuri nyt on oikea aika miettiä, miten taide ja kulttuuri saadaan osaksi palvelurakenteita niin, että ne oikealla ohjauksella tavoittavat asiakastarpeet. Lastenkulttuurikeskuksilla on rajattomasti toimintaa ja mallinnuksia, jotka palvelevat lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia. Menetelmien yksityiskohdat ja painotukset riippuvat kohderyhmän iästä ja/tai taiteen lajista. Kaikissa taide- ja kulttuurisisältöisissä menetelmissä on läsnä taiteen prosessi, luova toiminta ja sen kautta muodostuva vapaa tila.

Lue lisää
12.6.2018

Barnen har rätt att påverka

LillaLuckan erbjuder inte bara kulturtjänster för barn utan tar också ställning för barnens rättigheter. Att ha tillgång till kultur, få uttrycka sig och känna sig delaktig är mänskliga rättigheter. Därför hoppas vi på att se barnens rättigheter lyftas fram ännu mer.

Lue lisää
8.5.2018

Pikkuprovinssi – pienten ihmisten juhla

Törnävänsaaren luonnonkaunis ympäristö, Östermyran upea miljöö ja vuosi 1798. Seinäjoki virtaa vuolaasti. Rakennetaan kartano. Sen ympärille syntyy teollisuutta ja maataloutta. Pian ihmiset haluavat erinäisiä huvituksia ja täten värikkäitä laulu- ja soittojuhlia aletaan järjestää. Kolmesataa vuotta myöhemmin vuonna 2018 sama miljöö toimii ilakoivien lasten taidefestivaalin areenana.

Lue lisää