Festivaalit

Lastenkulttuurifestivaalien monitaiteinen ohjelmisto koostuu musiikista, teatteriesityksistä, tanssista, sirkuksesta, sanataiteesta, kuvataiteesta, käsityötaiteesta sekä tietysti lasten omista teoksista. Festivaalien tavoitteena on tarjota monta kulttuuri- ja taidekokemusta yhdellä kertaa.

Usein festivaaleilla pidetään myös työpajoja, joissa päästään itse kokeilemaan eri taidelähtöisiä menetelmiä. Lasten itse tekemä taide on keskeinen ohjelmaosuus. Työpajoihin osallistutaan usein vanhemman kanssa ja festivaalitoiminnan tavoite onkin tarjota koko perheelle yhteistä kulttuuritoimintaa.

Lastenkulttuurikeskusten festivaalit esittelevät klassisia sekä moderneja taiteen muotoja. Festivaaleilla voidaan tyypillisesti tuoda esille kokeellista tanssia, teatteria ja sirkusta, ja ohjelmistossa on usein myös ulkomaalaisia esityksiä. Festivaalitarjontaa saattaa ohjata vuosittainen teema.

Hippalot_HIPPOlava_paistikka2
Lastenmusiikkiorkesteri Päistikka riehaannutti festivaaliyleisöä Lasten taidefestivaali Hippaloilla kesällä 2015. Hippalot on Suomen vanhin monitaiteinen lastenfestivaali. www.hippalot.fi Kuva: Pekka Rautiainen

Vasikkasavut-Lastenkulttuurikeskus-Lastu2
Vasikkasavut on lasten perinnetapahtuma Lapinlahdella. Koko perheen yhteisessä tapahtumassa nikkaroidaan, leikitään vanhan ajan leikkejä, silitellään kotieläimiä ja maistellaan perinteisiä yläsavolaisia kesäherkkuja.

Pikkuprovinssi_Louhimo_Aleksi-Lepistö_JiGOrr-Von-GAESZIMO-KUVA-Janne-Viitamäki-(1)
Bändien lukuvuoden kestänyt uurastus palkitaan esiintymisillä alakoululaisten omassa Pikkuprovinssi-rocktapahtumassa Rytmikorjaamon isolla lavalla Seinäjoella. Kuva: Janne Viitamäki

Lumotutsanat15_Kunyovarittaa_Valve
Lumotut sanat – lasten ja nuorten sanataideviikot -tapahtuman aikana järjestetään kirjallisuustapahtumia, sanataidetyöpajoja ja koulutuksia, tavataan kirjailijoita ja julkaistaan lasten ja nuorten kirjoittamia tekstejä. www.lumotutsanat.fi.

Tutustu ajankohtaisiin festivaaleihin tai ilmoita oma tapahtumasi Lastenkulttuurin tapahtumakalenterissa.