Laatukäsikirja

Lastenkulttuurin laatukäsikirja on kokeneiden lastenkulttuuritoimijoiden tekemä julkaisu siitä, millaisista elementeistä syntyy lastenkulttuurin laatu. Käsikirja sisältää laadun määritelmiä ja mittareita, jotka auttavat kaikkia lasten- ja nuortenkulttuurikentällä työskenteleviä pohtimaan ja tutkimaan laadun toteutumista lastenkulttuurityössä. Toiminnan laatua tarkastellaan lapsilähtöisyyden, ammattimaisuuden, saavutettavuuden, kokemuksellisuuden ja yhteistyön näkökulmista.

Lastenkulttuurin laatukäsikirja sai alkunsa vuonna 2013, kun Lastenkulttuurikeskusten verkosto tuotti yhteisen Taikalampun laatukäsikirjan, jotta lastenkulttuurikeskukset voisivat arvioida ja kehittää omaa toimintaansa pitkäjänteisesti. Tekijöinä oli kymmenen kokenutta lastenkulttuurikeskusten vetäjää eri puolilta maata.  Laatukäsikirja toimitettiin uudelleen ja julkaistiin marraskuussa 2016.

Lataa Lastenkulttuurin laatukäsikirja. (pdf)

Laatukäsikirja on vapaasti käytettävissä, ja sen tekijöitä voi tiedustella laatutyön kehittämisen konsultoimiseen Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton kautta. Paperista julkaisua voi myös tiedustella liiton toimistolta.