Alueelliset koulutukset

Lämpimästi tervetuloa SATA2-hankkeen alueellisiin koulutuksiin!

Jokainen alueellinen koulutus antaa valmiuksia huomioida niin omassa työssä kuin työyhteisössä erityistä tukea tarvitsevia lapsia ja nuoria. Tavoitteena on, että kaikilla lapsilla, riippumatta erilaisista ominaisuuksistaan, olisi mahdollisimman yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua taideharrastuksiin.

Koulutukset on suunnattu laajalti ohjauksen, opetuksen ja hallinnon parissa toimiville henkilöille, kuten ohjaajille, opettajille, taiteilijoille, taidekasvattajille, tuottajille, oppilaitosten sihteereille, rehtoreille tai muulle henkilökunnalle, jotka pystyvät työssään vaikuttamaan harrastustoiminnan sisältöjen tai rakenteiden ja viestinnän suunnitteluun. Koulutuksissa käydään läpi lasten ja nuorten erityisen tuen tarpeeseen liittyviä piirteitä, saadaan työkaluja omaan työskentelyyn, sekä tutkitaan oman työyhteisön ja viestinnän saavutettavuutta ja esteettömyyttä.

Jokaisessa alueellisessa koulutuskokonaisuudessa on yhteensä kolme lähipäivää, joista kaksi ensimmäistä pidetään eri puolilla Suomea peräkkäisinä päivinä. Osallistujille lähetetään sähköpostilla ennakkoon linkit videoihin, jotka lämmittelevät teemaan ennen koulutuksen alkamista. Kahden lähiopetuspäivän jälkeen osallistujat valmistelevat tehtävän, joiden purku tapahtuu viimeisessä eli kolmannessa koulutuspäivässä, joka on kaikille kevään koulutuksiin osallistuville yhteinen. Kevään viimeinen koulutuspäivä järjestetään 5.6.2019 Tampereella.

Lähiopetusta on 18 tuntia. Ennakko- ja suunnittelutehtäviin arvioidaan kuluvan noin 6–12 tuntia. Osallistujat saavat todistuksen koulutukseen osallistumisesta. Opetuskieli on suomi. Jokaiseen alueelliseen koulutukseen mahtuu 20 osallistujaa.

Koulutuskokonaisuus maksaa osallistujalle / lähettävälle organisaatiolle 50 euroa, ja summa laskutetaan ilmoittautumisen jälkeen. Ilmoittautuminen on sitova. Jos ilmoittautuja ei syystä tai toisesta pääsekään mukaan, paikan peruuttaminen ei ole mahdollista, mutta osallistumisoikeus voidaan siirtää toiselle henkilölle. Koulutuksen osallistumismaksuun sisältyy kahvit ja materiaalit. Mahdolliset lounas-, matka- ja majoituskustannukset ovat omakustanteisia.

Ei tarvitse olla esim. tamperelainen tai pirkanmaalainen lastenkulttuurin tai taiteen perusopetuksen työntekijä osallistuakseen vaikkapa Tampereen koulutukseen, vaan voi osallistua mihin tahansa alueelliseen koulutukseen.

 

 Kevään 2019 SATA2-koulutuksien paikkakunnat ja ajankohdat:

 • Tampere, Monitoimitalo 13, to–pe 14.–15.2.2019 ja ke 5.6.2019 Tampereella.
  Koulutus pidetään Monitoimitalo 13:ssa. Monitoimitalo 13 sijaitsee Tampereen keskustassa aivan Hotelli Tammerin, pääpaloaseman ja Koskipuiston kainalossa. Talo sijaitsee osoitteessa Satakunnankatu 13, 33100 Tampere. Sisäänkäynti on Pellavatehtaankadun puolella. Lisätietoa koulutuspaikasta.
 • Varkaus, Soisalo-opisto, to–pe 14.–15.3.2019 ja ke 5.6.2019 Tampereella.
  Koulutus pidetään Soisalo-opistossa osoitteessa Taipaleentie 24, 78200 Varkaus. Lisätietoa koulutuspaikasta.
 • Helsinki, Annantalo, to–pe 11.–12.4.2019 ja ke 5.6.2019 Tampereella.
  Koulutus pidetään Annantalolla osoitteessa Annankatu 30, 00100 Helsinki. Annantalo sijaitsee aivan Helsingin keskustassa, kauppakeskus Kampin naapurissa. Lisätietoa koulutuspaikasta.
 • Seinäjoki, Seinäjoen kaupunginkirjasto, to–pe 16.–17.5.2019 ja ke 5.6.2019 Tampereella.
  Koulutus pidetään Seinäjoen kaupunginkirjastolla osoitteessa Alvar Aallon katu 14, 60101 Seinäjoki. Lisätietoa koulutuspaikasta.

Jos mikään kevään koulutuksista ei sovi kalenteriin, ei huolta: Syksyllä 2019 järjestetään vielä kolmella eri paikkakunnalla samanlainen koulutuskokonaisuus. Alustavat paikkakunnat ovat Rovaniemi, Lappeenranta ja Oulu. Kolmas koulutuspäivä myös niin ikään Tampereella. Näistä koulutuksista tarkemmat tiedot päivittyvät tälle verkkosivulle kevään 2019 aikana.