Barnkultur.fi

Välkommen till den riksomfattande barnkulturportalen.  Portalen fungerar som databank och nätverksverktyg inom barnkulturområdet och är till för såväl organisationer, aktörer som publik.

På dessa sidor hittar du aktuell information om barnkulturområdet och kommande evenemang. Portalen upprätthålls av Förbundet för barnkulturcenter i Finland.

Prenumerera-på-vårt-nyhetsbrev_PIENI

Aktuellt

15.05.2020 Den nationella Barnkulturdagen 15.5 2020 är barnkulturens gemensamma festdag

Den nationella Barnkulturdagen 15.5 2020 är barnkulturens gemensamma festdag

På Barnkulturdagen startar en konststafett, som går från barnkulturcenter till barnkulturcenter. Denna stafett besöker alla barnkulturcenter i Finland och uppmärksammar konst av barn och unga samt gör barns och ungas röst hörd. Läs mer..

11.03.2020 Tillgänglighetsguiden och Tillgänglig hobby inom konst-märket har publicerats

Tillgänglighetsguiden och Tillgänglig hobby inom konst-märket har publicerats

Tillgänglighetsguiden riktar sig till barnkulturcenter och utbildningsinstitutioner med grundläggande konstundervisning. Tillgänglig hobby inom konst-märket är ett attitydmärke, med vars hjälp konstaktören meddelar sig vara villig att stödja alla barn och ungdomar i sina hobbyer. Läs mer..

Blogg

04.05.2020 Vad skulle vi kunna göra?

Vad skulle vi kunna göra?

Harrastakotona.fi är en sida för barn och unga, var man kan hitta instruktioner och idéer för att upptäcka, experimentera med och utföra konst, hemma, på fritiden eller som en del av undervisningen. Pilvi Kuitu berättar, hur och varför var webbsidorna gjort. Läs mer..